Koningsdag

Lang Leve de Koning! Hoera, Hoera, Hoera!

Wat fijn dat jullie Oranjevereniging ook in 2019 weer zo’n mooi feestprogramma heeft neergezet. Zij maken toch ieder jaar de verwachtingen meer dan waar.
En dat alles om u een mooie Koningsdag te bezorgen.

Ik wil met dit voorwoord graag iedereen bedanken die hier een bijdrage aan heeft
geleverd. De vrijwilligers, maar ook de sponsoren.
Samen kunnen we de mooiste dingen bereiken, leuke activiteiten organiseren en het
leven voor ons allemaal een beetje fijner maken. In dit programmaboekje worden alle activiteiten voor u op een rij gezet. Heeft u al bedacht waar u of uw (klein)kinderen aan mee gaan doen?

Zelf heb ik bijzondere herinneringen aan de Koningsspelen in 2017. Toen mocht ik
daadwerkelijk de koning en koningin ontvangen. Ik was onder de indruk van de energie die zij uitstraalden. Er werd mee gezongen, mee gedanst, mee gesport. Zij spraken met echte interesse met de kinderen. Ik gun u van harte dat zij ook een keer een bezoekje aan Dussen brengen. Wie weet.

Maar ook zonder hen is het feest in Dussen. En iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, wil ik mijn oprechte complimenten overbrengen.

Naast alle feestelijkheden, vraag ik aan u om ook stil te staan bij de vrijheid waarin wij leven. Want ook dát verdient onze aandacht de komende dagen. 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft voor 2019 het thema “In vrijheid kiezen” bedacht. Zij sluiten hiermee aan bij ‘100 jaar algemeen kiesrecht’ in ons land.

Ik wens iedereen bij alle feestelijkheden veel gezelligheid en saamhorigheid!

M.A. (Marcel) Fränzel
Voormalig burgemeester Altena