Corona

Helaas is er geen traditionele Koningsdag in 2021, wel hebben wij een paar alternatieve acties.

Al ruim een jaar is Covid-19 bepalend voor de dagelijkse gang van zaken. Hierdoor was het vorig jaar niet mogelijk om festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding te organiseren. In april 2021 bestaan we als Oranjevereniging 25 jaar. De hoop was om dit jaar wel een evenement te kunnen organiseren. Duidelijk is echter dat de organisatie van Koningsdag en Bevrijdingsdag 5 mei ook dit jaar niet is toegestaan.
Alleen coronaproof zijn kleinschalige initiatieven toegestaan.

Het bestuur heeft een aantal alternatieve acties bedacht zodat we dit jaar toch een beetje het gevoel hebben dat het Koningsdag is. En we hopen in 2022 wel weer een groot evenement te organiseren.

Kleurwedstrijd

We hebben voor de kleurwedstrijd een speciale kleurplaat gemaakt. U kunt deze ophalen bij Spar de Ruyter of downloaden op de webpagina van de Oranjevereniging. Maak de kleurplaat zo mooi mogelijk en lever deze uiterlijk 29 april in op Molenplantsoen 1 in Dussen. Er is een prijs voor de mooist gekleurde kleurplaat. Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden.

Vroeg vlaggen

Er is dit jaar een taart te winnen voor de vroege vogels die op tijd de vlag buiten hangen. Maak een foto van de buiten-hangende vlag en stuur deze op Koningsdag voor 7.30 uur naar het nummer 06-49720276. Deelnemers maken kans op de taart. Vergeet niet om je adres te vermelden.

Senioren

De Oranjevereniging wil dit jaar onze oudere dorpsgenoten graag een hart onder de riem steken. Op Koningsdag trakteren we de senioren (65 plus) daarom op een oranje tompouce! We brengen het oranjegevoel gewoon naar de mensen toe.

4 mei

Door de corona maatregelen zal er dit jaar GEEN GEZAMENLIJKE herdenking plaatsvinden. De Oranjevereniging zal er in samenwerking met de gemeente voor zorgen dat er namens alle inwoners van Dussen een krans wordt gelegd bij het monument bij de Koppelpaarden.

Wij hopen jullie op deze manier voldoende te ge├»nformeerd te hebben. Mochten jullie nog vragen, opmerkingen en/of idee├źn hebben, stuur dan gerust een mail naar contact@oranjeverenigingdussen.nl. Ook kun je altijd een bestuurslid aanspreken.